Irritabel tarm (IBS)

IBS – irritabel tyktarm

Irritabel tyktarm eller IBS (irritable bowel syndrome) er en udbredt lidelse i den vestlige verden. Det skønnes at omkring 15% af alle danskere er ramt i større eller mindre grad. Selvom det kaldes irritabel tyktarm, har det vist sig, at der typisk er en inflammation i hele fordøjelseskanalen – ikke kun i tyktarmen. Og derfor er man begyndt at kalde det “irritabel tarm”.

Typiske symptomer på irritabel tarm er mavesmerter, oppustethed, forstoppelse eller diarre. Årsagerne kender man endu ikke, men der synes at være en forværrig af symptomerne ved stress og bekymringer, ligesom nogle kan opleve forbedringer ved at ændre kosten. Men egentlig behandling findes ikke indenfor det etablerede sundhedssystem.

Irritabel tyktarm - IBS

Hypnose har vist rigtig gode resultater i forbindelse med lindring af generne ved IBS. Jeg arbejder både med teknikker rettet direkte mod lidelsen men kombinerer også med afslapnings- og afstresningsindsatser. Og hvis du gerne vil supplere med en kostomlægning, og du har brug for hjælp til at kunne gennemføre det (motivationen), inkluderer vi det også i hypnose-programmet.

En vigtig del af behandlingen er, at du selv arbejder videre med selvhypnose teknikker, som jeg lærer dig, og som vi øver sammen. På den måde har du selv en metode til at lindre ubehaget og skabe bedring resten af dit liv.

Du skal regne med 4-6 behandlinger.

Læs mere om forskningsresultater og se eksempler på undersøgelser vedrørende irritabel tarm under Evidens og forskning.