Hvordan foregår det

Når du kontakter mig, fordi du overvejer hypnoseterapi behandling i forbindelse med en forandring, du gerne vil have i dit liv, så tager vi først en kort snak i telefonen, hvor jeg kan svare på de spørgsmål, du har i forbindelse med sådan et forløb. Hvis du beslutter dig for at lave en aftale, finder vi et tidspunkt, som kan passe for os begge. Inden vi mødes første gang, sender jeg dig et link til et skema, som jeg gerne vil have, at du udfylder inden den første aftale. Det er for, at jeg kan forberede mig bedst muligt, men også for at du kan forberede dig og ved lidt mere om, hvad jeg forventer af dig, og hvad du kan forvente af mig.

Når vi mødes første gang, starter vi med at snakke sammen, inden selve hypnoseterapien begynder. Jeg vil forklare, hvad hypnose er, hvem jeg er, hvad du kan forvente, og hvad det kræver af dig. Jeg skal forstå, hvad du gerne vil opnå, og vi bliver enige om, hvilke mål, vi sammen skal arbejde på at nå, men også en plan for, hvordan vi skal komme derhen.

Den første session tager som regel længere tid end de følgende. Det er fordi, der er mere at snakke om den første gang. Det er vigtigt, at vi forstår hinanden og er enige om, hvad der skal arbejdes med og hvordan.

Når vi har styr på de ting, går vi i gang med selve hypnosesessionen.

Hvordan føles det?

Hypnosen vil du måske føle som dyb afslapning eller føle dig virkelig fokuseret eller opslugt, måske vil du føle en snurren i kroppen, og måske vil du bare føle det som om, du sidder i en behagelig stol i mit kontor.

Der er mange forventninger til, hvordan det skal føles, og det mest almindelige er, at man efter en hypnosesession har lidt af en “var det bare det?” fornemmelse. Det skyldes nok, at de fleste mest kender hypnose fra de ret vilde ting, der bliver vist frem på tv, hvor hypnotisører får folk til at gøre de underligste ting for underholdningens skyld.

behandling

I hypnoseterapiens felt er det derimod resultaterne – de forandringer- som vores klienter opnår, der giver den største wauw-effekt. Og ikke så meget selve hypnoseprocessen.

Så det jeg siger her, er altså, at du ikke skal forvente at være helt væk, som når du sover, og heller ikke at det føles som om, du er i trance. Det gør det for nogen, men ikke for de fleste. Du kan høre alt, hvad der foregår omkring dig. Du vil være mindre fokuseret på baggrundsstøj og mere fokuseret på de ting, jeg siger og gør og de ting, jeg beder dig forestille dig. Du kan føre en samtale med mig. Du kan åbne øjnene og gå omkring, hvis vi har brug for det, uden at du kommer ud af hypnosen. Du kan endda sige fra og bringe sig selv ud af hypnosen, hvis du skulle ønske det eller får brug for det.

Hypnose er basalt set en proces, hvor man er meget åben over for aflæring af gamle ubrugelige eller skadelige mønstre og indlæring af nye. Altså en proces, hvor du kan få en ønsket forandring til at rodfæste sig langt dybere, end det er muligt blot ved at tænke på det eller ønske sig det.