Allergi

Allergi opstår, fordi immunforsvaret laver en fejl. Der er ingen af de ting, vi bliver allergiske overfor, som er farlige for menneskekroppen. Alligevel kan reaktionen på de ellers ufarlige stoffer være meget alvorlig og i sjældne tilfælde dødelig. Men selv når der er tale om mere almindelige allergiske reaktioner, er det meget generende at opleve de tilbagevendende anfald.

allergiDet sker, fordi kroppens immunforsvar tror, at allergenet (det stof, man er blevet allergisk overfor) er farligt. Immunforsvaret vil derfor angribe stoffet med alle midler – blandt andet ofte med histamin, som ødelægger de indtrængende partikler af allergenet, men som også irriterer kroppens egne celler, og dermed skaber den allergiske reaktion.

Den allergiske reaktion tjener altså intet formål, der er intet at bruge den til. Det kan være svært at vide, hvorfor kroppen kan lave den slags fejl, men måske handler det om, at man har haft flere forskellige følelser på spil på samme tid. Måske har man været under en stresspåvirkning samtidig med, at man blev udsat for allergenet. Og kroppen tror så, at allergenet er årsagen og skal bekæmpes. I hvert fald er det ofte muligt igen at lære kroppen, at stoffet ikke er farligt.

Jeg anvender visualiseringsteknikker baseret på NLP med det formål at genopdrage immunforsvaret, så det fremover får en naturlig reaktion på det allergen, som det tidligere opfattede som farligt.

Allergibehandling kan oftest klares med en enkelt behandling.

Jeg arbejder kun med én allergi ad gangen.